tallers /talleres

La maleta es un contenidor didàctic amb recursos per jugar, experimentar, aprendre i ensenyar.

Tallers trimestrals o tallers puntuals de dues hores:

Es tracta de tallers predominantment pràctics en els quals a través del joc i la pregunta es transmeten conceptes sobre l‘audiovisual i la història del cinema. Els tallers de la maleta del cinema recuperen allò analògic, els orígens del cinema, per incorporar-ho a les noves tecnologies.

-SÓC UN PERSONATGE ANIMAT
 (entre 7 i 10 anys)
A partir de l‘observació i experimentació de la tècnica d’animació, els i les participants realitzaran una peça audiovisual basada en el seu autoretrat. Es treballarà la tècnica d’animació i de construcció d’un relat.

 

– CHROMA KEY (entre 7 i 10 anys)
Alguna vegada has somiat que voles amb una capa màgica? O que parles amb els teus protagonistes favorits de les pel·lícules? En aquest taller podem experimentar amb l’efecte cinematogràfic del Chroma Key i que sembli que estem en qualsevol altre lloc o fins i tot volant. Visionarem exemples i buscarem imatges de fons per construir una història per a fer un curt en directe.

 

– JOGUINES ÒPTIQUES (entre 6 i 10 anys)
A partir de l‘observació i experimentació fent ús d‘algunes joguines òptiques (praxinoscopi, zoòtrop, taumatrop, flipbook) per observar
la il·lusió del moviment, els i les participants construiran les seves
pròpies joguines que podran endur-se-la a casa. Una manera divertida
i participativa de descobrir els primers aparells de l‘origen del
cinema.

 

– CINEMA DE FANTASIA (entre 7 i 10 anys)
A partir de visionar alguns extractes de pel·lícules de Georges Méliès (França) i Segon de Chomón (Espanya), pioners del cinema de fantasia i els efectes especials actuals, el grup de nens i nenes dissenyarà i realitzaràn curtmetratges amb trucatges.

 

– FLIPBOOK: Crea el teu llibre animat (entre 7 i 10 anys)
El flip-book (foliscopi o llibre animat) és un llibre que conté diferents imatges que en passar-les ràpidament crea la il·lusió d’imatges en moviment. Aquest taller tindrà una petita part teòrica d’una durada de 5 a 10 minuts amb els principis de l’animació i diferents referents que ens puguin servir d’inspiració. Després dedicarem la resta del taller a dibuixar i animar el nostre propi flip-book a partir de dibuixos, adhesius, etc.

 

– Curts de FICCIO i/o de DOCUMENTAL (entre 8 i 10 anys, 8 i 12 anys)
A partir de dinàmiques, l’experiment i el joc els nens aprendran en aquest taller a fer un curt. Ells mateixos es converteixen en guionistes, actors i directors experimentant amb estructures narratives, tecnologies, gèneres cinematogràfics i rols.

 

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s